top of page

Aandoeningen

Brens Fysiotherapie behandeld een grote variatie aan klachten. Lichamelijke klachten maar ook klachten van een psychologische aard kunnen bij Brens Fysiotherapie worden behandeld. 

Rugpijn

90% tot 95% van alle Nederlanders ervaart wel eens rugklachten. Bij een grote groep mensen zijn rugklachten terugkerend of aanhoudend.

 

Bij de intake zal er worden gekeken naar de oorzaak van de pijn maar ook naar de factoren die deze klachten onderhouden. Op deze manier kunnen we klacht niet alleen behandelen maar er ook voorkomen. 

Paniekaanvallen en hyperventilatie

Steeds vaker komen mensen bij mij met paniekaanvallen en verhoogde ademhaling. Dit is een angstige klacht. Mensen ervaren vaak het gevoel van stikken of flauwvallen.

 

Vaak kan er in het ziekenhuis en eerste hulp geen oorzaak gevonden worden. Gelukkig zijn deze klachten snel op te lossen met de juiste begeleiding. Brens Fysiotherapie kan u snel van uw klachten af helpen. 

Functioneel neurologische stoornis (FNS)

Functioneel neurologische stoornis is stoornis die het best kan worden omschreven als een software probleem van het zenuwstelsel. Mensen vertonen klachten van oncontroleerbare bewegingen die lijken op een neurologische stoornis. Echter kan er op scan niks gevonden worden. Er is dan ook geen sprake van schade aan het zenuwstelsel maar om een verwarring. De klachten kunnen worden verholpen doormiddel van patroonverandering. Door nieuwe bewegingen in de verstoorde bewegingen toe te voegen kunnen de klachten verminderen of verdwijnen. 

EMDR bij Trauma

EMDR staat voor eye movement desensitization reprocessing. Bij EMDR wordt er gewerkt aan het verminderen van lichamelijke en psychologische reacties die kunnen optreden bij traumatische beelden of angsten. Zo kunnen mensen na een auto ongeluk nog steeds beelden zien van dit ongeluk. Dit kan optreden bij bepaalde triggers, bijvoorbeeld als ze langs de plaats van het ongeluk lopen. Mensen kunnen ook nachtmerries van de gebeurtenis ervaren. Dit verstoord vaak het slaapritme wat ook weer voor lichamelijke en psychologische last kan zorgen. Ook minder heftige angsten kunnen behandeld worden met EMDR. Denk hierbij aan fobieën, vliegangst of handelingen die worden vermeden door angst.

Whiplash of klachten na ongeluk

Een whiplash of aanhoudende klachten na een (auto)ongeluk kunnen een grote impact hebben op het leven. Naast de pijn die mensen kunnen ervaren aan de nek, rug of andere plekken in het lichaam kunnen andere domeinen in het leven verstoord zijn. Denk hierbij aan de slaap, eten, bewegen en het sociale contact. Brens Fysiotherapie heeft al meerdere jaren ervaring met deze ingewikkelde en onbegrepen klachtengroep. Door mensen te begeleiden op meerdere domeinen van het leven kan een effectieve behandelmethode worden gecreëerd. 

EMDR bij chronische pijn

Chronische pijn is een complex foneem. vaak spelen meerdere factoren een rol bij het onderhouden van de pijn. Stress en emotionele problematiek kan een factor zijn bij het onder houden van de klacht. Middels EMDR kunnen de emotionele en psychologische factoren die een rol spelen bij de chronische pijn behandeld worden. 

Onze diensten

bottom of page